Recept: stamppot aardpeer
Ingrediƫnten:
600 gram kruimige aardappel
600 gram aardpeer
150 gram roomboter
50 gram gedroogde bosbes
40 gram hele amandelen
Mosterkiemen (of rucola)
1 tak rozemarijn
Neutrale olie
Peper/zout
1 kg buikspek
10 gram Baharat specerijen
Zout
Bereidingswijze:
Het buikspek:
- Marineer het buikspek met peper, zout en de baharat specerijen, en laat deze 1 uur marineren
- Gaar het buikspek in de oven of op de bbq voor 1 uur op 180 graden
- Verhit de oven tot 220 graden, en rooster het buikspek nog 15 minuten om deze mooi krokant te krijgen.
De stamppot:
- Doe de aardappelen en de aardpeer met een beetje zout, peper, olie en een klein stukje rozemarijn per stuk in aluminium folie
- Pof deze in de oven of op de bbq op 200 graden ongeveer 30 minuten
- Laat ze een beetje afkoelen en verwijder de schil
- Stamp de aardpeer en aardappel, samen met de roomboter tot een mooie stamppot
- Roer de gedroogde bosbessen erdoor en maak op smaak met peper en zout.
- Rooster de amandelen met een beetje olie, peper en zout in de oven tot ze mooi goudbruin zijn
- Maak het gerecht af met wat mosterdkiemen of rucola voor een beetje pittigheid.
Eet smakelijk!