Recept: stamppot aardpeer

Ingrediƫnten:
600 gram kruimige aardappel
600 gram aardpeer
150 gram roomboter
50 gram gedroogde bosbes
40 gram hele amandelen
Mosterkiemen (of rucola)
1 tak rozemarijn
Neutrale olie
Peper/zout

1 kg buikspek
10 gram Baharat specerijen
Zout

 

Bereidingswijze:

 Het buikspek:
-       Marineer het buikspek met peper, zout en de baharat specerijen, en laat deze 1 uur marineren
-       Gaar het buikspek in de oven of op de bbq voor 1 uur op 180 graden
-       Verhit de oven tot 220 graden, en rooster het buikspek nog 15 minuten om deze mooi krokant te krijgen.

De stamppot:
-       Doe de aardappelen en de aardpeer met een beetje zout, peper, olie en een klein stukje rozemarijn per stuk in aluminium folie
-       Pof deze in de oven of op de bbq op 200 graden ongeveer 30 minuten
-       Laat ze een beetje afkoelen en verwijder de schil
-       Stamp de aardpeer en aardappel, samen met de roomboter tot een mooie stamppot
-       Roer de gedroogde bosbessen erdoor en maak op smaak met peper en zout.

-       Rooster de amandelen met een beetje olie, peper en zout in de oven tot ze mooi goudbruin zijn

-       Maak het gerecht af met wat mosterdkiemen of rucola voor een beetje pittigheid.

Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Naar buiten met David Nathan

Volgende
Volgende

Regenwater